Милица
Гладнишка
Милица Гладнишка - вокал
Васил Спасов - пиано и вокал
Михаил Йосифов - тромпет и вокал

Юли 26 | Неделя
19:45 – 21:00
Площад "Македония"
Представят
"МЕЧТАНО ЛЯТО"
В програмата ще чуете красива музика от най-различни епохи на джаза. Ще преминем през любов, страст, тъга и лудост, затова е много важно да дойдете с коктейл в ръка!
Милица Гладнишка
[live] JENG studio
Милица Гладнишка е родена в град София в музикално семейство, от което наследява таланта и любовта към сцената. Майка ѝ е единствената жена тромпетистка у нас, а сестра ѝ е виолистка в операта в Грац. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър" в класа на Пламен Кьорленски, а паралелно с това е учила и оперно пеене при Рени Пенкова.

През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма за пеещи сервитьори в клуб „Опера" в София, където работи заедно с Галя и Миро от „КариZма", Орлин Павлов, певицата Тони и пианиста Живко Петров. През 2003 г. изкарва курсове по джаз пеене в Лондон, после майсторски клас при Милчо Левиев, следват концерти в БНР и камерна зала „България", изяви във Виена и Грац.

Особена популярност на Милица носи и участието ѝ в първия и много успешен сезон на шоуто „Като две капки вода" (2013), където се бори за голямата награда с Рафи. До последно, тя е сред най-големите фаворити на публиката, а превъплъщенията ѝ в образите на редица популярни лица от българската и световната сцена, остават завинаги в „златния фонд" на шоуто.
Кликнете върху логото за да видите още от фестивала
All photo and video materials belong to their owners and are used for demonstration purposes only. Please do not use them in commercial projects.
Made on
Tilda